Pagina's

donderdag 24 augustus 2017

Ricotta kaasmarkt met een bodem van noten

Ingrediƫnten:
300 gram ricotta
35 gram kokosbloesemsuiker
15 gram zelfrijzende bloem
2 eieren
80 gram boter
25 gram griessuiker (geparfumeerd met een vanillestokje)
110 gram noten (pecan, amandel en pistachenoten)
85 gram havervlokken

Werkwijze:
Stap 1: noten, griessuiker, havervlokken en gesmolten boter in 1 pot doen en met de staafmixer tot een gladde massa mixen

Stap 2: deze notenpasta in een hoge taartvorm doen (bakpapier niet vergeten!) en daarna in de koelkast zetten tot de ricottavulling klaar is

Stap 3: eiwit opkloppen met een koffielepel kokosbloesemsuiker 

Stap 4: eigeel, ricotta, rest van de kokosbloesemsuiker en de bloem in een pot doen en mengen met een klopper

Stap 5: het ricottamengsel onder het opgeklopt eiwit mengen

Stap 6: het mengsel op de notenbodem gieten en mooi uitstrijken

Stap 7: 40 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C

Stap 8: laten afkoelen en daarna zolang mogelijk in de koelkast laten staan

Geen opmerkingen :

Een reactie posten